Kuusaa-Jokelan kylät

Kyläkehityksen kärjessä yli 30 vuotta

Kuusaan ja Jokelan kylät sijaitsevat itä-puolella Keski-Pohjanmaata, Haapajärven ja Kärsämäen rajan läheisyydessä. Kylät edustavat tyypillistä Keski-Pohjanmaalaista maalaismaisemaa. Kuusaa ja Jokela muodostavat palveluita kalarikkaan Kuusaa -järven ympärille.

Hulluudesta tunnettu

Täällä asuu valtakunnallinen kylähullu XII

Heikki Kumpula, Suomen virallinen kylähullu XII on nimettiin 12.07.2013 klo 12.00 Soldatintorpalla, Uttermossan kylässä, Kristiinankaupungin kesämarkkinoiden yhteydessä.

Eurolassa juhlat onnistuvat

Kokous ja juhlatilat yli 100:lle

Eurolassa on viihtyisät tilat perhejuhlien, kokousten ja tapahtumien pitopaikaksi. Eurolasta löytyy kokoontumistilat yli 100 hengelle. Katso lisätiedot linkistä.

Suomen paras kylämaraton

Valtakunnallinen Kuusaan Maraton

Kuusaan kylä tunnetaan eritoten Kuusaan Maratonista, joka on järjestetty vuodesta toiseen talkoovoimin. Maraton kerää vuosittain kylälle satoja juoksijoita ympäri Suomen.

Tunnustuksia ja tarinoita

Jokuset ry on saanut toiminnastaan kunniakirjan SAS-lentoyhtiöltä ja Coca-Cola virvoitusjuoma jätiltä. Toimintamme on siis huomattu kansainvälisesti! Klikkaa kuva auki.

Kehittymisen askeleet on kaaviokuva rappusista, miten kylämme on kehittynyt. Olemme seisseet korkeimmalla rapulla jo kaksikymmentä vuotta.

Eurolassa on paljon toimintaa ja välineitä nuorille. Lisäksi on järjestetty kysynnän mukaan esim. kesäkahvilatoimintaa, jossa nuoret ovat saaneet tuntumaa työntekoon.

Kuusaa-Jokela sai Valtakunnan vuoden kylä 2013 kunniamaininnan Tammelassa 15.9.2013. Aiemmin 2012 kylä valittiin Pohjois-Pohjanmaan vuoden kyläksi.

Kalevan juttu kylähullusta. Klikkaa isommaksi.