NYT VALOKUITUKAAPELI KUUSAALLE

Julkaistu 21.04.2015

Valokuitukaapelin asennukset aloitetaan Kuusaalta??

Hinta ja toimitusajat alkavat selvitä. Eurola ma 4.5 klo 19.00 Pyhänet asiantietäjä paikalla. Kuka tekee ensimmäisen tilauksen Kuusaalle, tässä tilaisuudessa??

Mikäli tilaajia on riittävästi niin kaapalin veto alkaa Kuusaalta ensimmäisenä kylänä. JEHUUUUU!!!!!!!

Miksi minä välittäisin valokuidusta?

Tietoverkko- ja viestintäpalvelut kuuluvat kodin perustoimintoihin yhdessä veden, sähkön ja lämmityksen kanssa. Asioiden hoitaminen sähköisesti ei ole pelkkä mukavuustekijä, sillä siitä on tullut merkittävä osa normaalia arkea. Hyvien yhteyksien kautta ulottuvilla on runsas määrä erilaisia palveluita ja toimintoja – suoraan kotiin.

Miten ja milloin valokuituliittymän voi hankkia?

Valokuituliittymä kannattaa ehdottomasti hankkia nyt, kun alueelle rakennetaan valokuituverkkoa, sillä kustannukset ovat silloin huomattavasti edullisemmat. Rakentamisen jälkeen kustannukset moninkertaistuvat. Valokuitu kannattaa tilata tontille rakennusvaiheessa, vaikka liittymää ei kytkettäisi käyttöön. Kuukausimaksua veloitetaan vasta, kun haluat liittymän aktivoitavan käyttöön. Näin saat hyödynnettyä rakentamisajan hintaedut. Liittyä voi toki myöhemminkin, mutta haaroitus tehdään lähimmältä suunnitellulta liityntäpisteeltä, joka saattaa sijaita pitkähkön matkan päästä kiinteistöstä ja tällöin hinta voi olla useita tuhansia euroja. Valokuitukaapeli itsessään ei ole kovin kallista, mutta maanrakennustyöt, suunnittelu, hitsaukset, kytkennät ym. nostavat hintaa.

Onko siitä oikeasti hyötyä?

Valokuituyhteys tuo kotiin yhteyden, joka toimii häiriöttä sekä taajamissa että haja-asutusalueilla. Teho ei ole riippuvainen etäisyyksistä eikä yhtäaikaisista käyttäjistä.

Paljonko valokuituliittymä maksaa?

Käyttövalmiin valokuituliittymän hinta on enintään (arvio) 950 euroa (mikäli liittyjiä on paljon hinta voi vähän laskea), hinta sisältää kaapelin urakoinnin tontille, kuidun läpiviennin kiinteistöön ja kuidun päättämisen. Kertamaksun lisäksi tarvitset enää vain tarpeitasi vastaavan kuitumodeemin ja liittymäsi on valmis. Voit myös tilata kuituvarauksen tontille, jolloin kustannukset ovat ? euroa. Tällöin jätämämme ns. kuitukaapelilenkin tontille, jolloin kaapelivalmius on olemassa tulevaisuutta ajatellen.
Kuukausittaisesta käytöstä veloitetaan kuukausimaksu, joka perustuu käytettäviin palveluihin ja valittuun laajakaista nopeuteen. 10/10 M Kymppiliittymä 35 euroa (sis. alv) tai 100/100 M Satakaistaliittymä 50 euroa (sis. alv). Satakaistaliittymä sisältää peruspaketin-iptv-kanavia (Yle1, Yle2, Mtv3, YleFem, Yle Teema, Nelonen, Tv Viisi, Kutonen, Ava, Sub, Liv, Jim, Fox…).

Laajakaista kaikille 2015 hankkeen aikana rakentamiskustannuksiin saadaan merkittävä osa julkista tukea. Siispä rakentamisaikainen hinnoittelu kannattaa hyödyntää nyt. Rakentamisen jälkeen hinta on riippuvainen mm. liityntäpisteen etäisyydestä kiinteistöön, jolloin hinta voi olla useita tuhansia euroa.

Palvelut

Rakentamisen aikana palvelut tuotetaan yhden yhteistyökumppanin kanssa. Tavoitteena on kuitenkin avata verkko ja tarjota asiakkaille valinnan vapaus. Malli noudattelee perinteistä sähköyhtiömallia. Maksat kuituliittymästä vuokraa PyhäNetille ja palveluista valitsemallesi palveluntarjoajalle. Näin voit itse valita juuri sinulle tai yrityksellesi sopivan palvelun ja hintatason. Halutessasi voit myös jatkaa entiseen malliin PyhäNetin kanssa.

PyhäNetin tarjoamat palvelut verkkoon

10/10 M Kymppikaista
Arjen surffailu nopeasti ja vaivattomasti vain 35 €/kk

100/100 M Satakaista
Varmaa vauhtia vaativammallekin käyttäjälle, mukana iptv-peruskanavapaketti 50 €/kk

100/100 M Mökkikaista
Viihdy mökillä paremmin ja pidempään, palvelu on mahdollista sulkea talvikaudeksi. Maksat sovituista vapaa-ajan kausista 50 €/kk.

Yrityspalvelut
Yritysten käyttöön tarvitaan usein juuri yritysten tarpeisiin suunnitellut laajakaistapalvelut. Kyseessä voi olla toimipaikkojen yhdistäminen, VPN, palomuuri, kiinteän ip, laiteratkaisut jne. Ota yhteyttä kartoitetaan juuri sinun yrityksesi tarpeet.

*Laajakaistapalvelua voi myös vaihtaa palvelusta toiseen tarpeiden muuttuessa. Palvelun muutos ei aiheuta asiakkaalla toimenpiteitä, ilmoitus PyhäNetille halutusta muutoksesta riittää.

 

Rakentaminen

Valokuituverkko tehdään auraamalla tai kaivamalla se noin 70 cm syvyyteen teiden varsille. PyhäNet huolehtii tarvittavista luvista tiehallinnolta, teiden hoitokunnilta ja suostumuksista maanomistajilta. Valokuituverkon omistaa PyhäNet. Valokuituverkko tulee olemaan käytössä kymmeniä vuosia joten kaapelireitit dokumentoidaan tarkasti jo rakennusvaiheessa. PyhäNetillä on myös velvollisuus kaapelinäyttöön muille urakoitsijoille.

PyhäNet tekee tilaajan kanssa kirjallisen sopimuksen valokuituliittymästä. Tilaajien mukaan tehdään rakentamissuunnitelma, jossa määritellään kuitureitti tilaajalle. Jokaiseen taloon tuodaan oma valokuitu suunnitellulta runkoverkon liityntäpisteeltä. Ennen rakentamista ja liittämistä PyhäNetin edustaja käy tutustumassa kohteeseen yhdessä kiinteistön omistajan kanssa, jolloin sovitaan kaapelin reitin kiinteistölle. Asiakkaan vastuulla on kiinteistön tontin osalta reitin suunnittelu ja esimerkiksi sähkökaapelien ja vesi- ja viemäriputkien kartoitus. Liittymismaksuun sisältyy tontilla tapahtuva kaivuu ja jälkien siistiminen ilman viimeistelyä (esimerkiksi nurmikoinnista ja istutuksista vastaa kiinteistön omistaja). Kuitukaapeli urakoidaan liityntäpisteeltä kiinteistön ulkopuolelle.

PyhäNetin asentaja tekee kiinteistöön läpiviennin joko poraamalla seinän läpi tai hyödyntämällä olevaa putkitusta. Kiinteistön seinään porataan noin 20 mm läpivientireikä viistoon 45 asteen kulmaan. Mikäli kiinteistöön on jätetty putkia, niitä voidaan käyttää. Putken halkaisijan tulee olla vähintään 20 mm ja taivutussäde korkeintaan 20 cm. Kun kaapeli on tuotu sisälle, kuidun pää hitsataan pääterasiaan. Pääterasian läheisyyteen kytketään kuitumodeemi (tarvitsee sähkövirran toimiakseen). Tästä lähtee kiinteistön oma sisäverkko, josta asiakas vastaa itse.

Yhteystiedot

Hanne Nivala
Toimitusjohtaja
044 445 7610
hanne.nivala@pyhanet.fiJouni Vaara
Projektipäällikkö
044 445 6727
jouni.vaara@pyhanet.fi
Asiakaspalvelu ja myynti
040 743 0062
myynti@pyhanet.fi

Merja Öykkönen
044 445 6827
merja.oykkonen@pyhanet.fi

 

Katso edellinen:
Katso seuraava: